Előfizetői tartalom

Nagyot kaszáltak, akik erre a bankvezérre fogadtak - most egész Európát felrázná a befektetők kedvence

Portfolio
Egyre többen emlegetik az európai bankszektor lehetséges konszolidálójaként az UniCredit vezérigazgatóját, Andrea Orcelt. A befektetők körében nagy elismerésnek örvendő egykori befektetési bankár jelentős eredményeket ért el 2021 áprilisa óta az olasz bankcsoport élén, az európai bankszektor felrázásáig merészkedő elképzeléseit most a Reuters latolgatta.

Azok a befektetők, akik bíztak az egykori Merrill Lynch és a UBS bankárában, és 2021 áprilisában, vezérigazgatói kinevezése idején UniCredit-részvényeket vásároltak, eddig 190%-os árfolyamnyereséget értek el. Ezen túlmenően 9 milliárd eurót zsebeltek be a tulajdonosok részvény-visszavásárlások és osztalékok formájában, és még legalább 6,5 milliárd euró vár rájuk ilyen formában.

A bankcsoport 11 egymást követő negyedévben verte meg az elemzői várakozásokat.

Remélhetőleg továbbra is teljesíteni fogunk... és ez sok pénzbe fogunk kerülni azoknak, akik nem hisznek bennünk

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés