Előfizetői tartalom

Megduplázta nyereségét az MBH Bank: a felgyógyult ügyfelek és a Duna is besegített

Éves összehasonlításban nagyjából stagnáló hitelállomány mellett az egy évvel korábbi szint több mint duplájára, 93 milliárd forintra növelte korrigált adózott eredményét az MBH Bank a harmadik negyedévben, így az év első kilenc hónapjában 235 milliárdos profitot termelt. Az eredményjavuláshoz a továbbra is magas kamatkörnyezet mellett az is nagyban hozzájárult, hogy ezúttal nettó 12 milliárd forint értékvesztést felszabadított a társaság, köszönhetően a moratóriumból felgyógyult ügyfeleknek. A Duna Takarékbank akvizíciója növelte a harmadik negyedévben az állományokat, a társaság önálló bankként december 1-jétől MBH Duna Bank Zrt. néven folytatja működését.

Eredmények

Mióta egyben látjuk a három bank egyesülésével létrejött hitelintézet konszolidált számait, azóta a legmagasabb nominális nyereségét sikerült elérnie az idei harmadik negyedévben a társaságnak. A bank számviteli nyeresége 96 milliárdra, a speciális tételektől megtisztított korrigált adózott eredmény 93 milliárd forintra rúgott. Utóbbi 116%-os növekedést jelent egy év alatt, míg az év eddigi részében elért 235 milliárdos profit 71%-os bővülést jelent.

Szeptember végéig 36%-os tőkearányos megtérülést ért el idén a bank, ami egészen kimagasló megtérülést jelent, igaz, ehhez a jegybanki likviditáson elért magas kamatbevételek is kellettek.

60 milliárd forinttal lett jobb az adózás előtti eredmény, mint egy évvel korábban. Ha komponenseire bontjuk ezt az eredményjavulást, akkor a legfontosabb tételek között találjuk

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés