Előfizetői tartalom

Mindent ellepnek a hamis bankjegyek Európában

Portfolio
Németországban jelentősen megugrott a hamis euróbankjegyek száma: az ország központi bankja, a Bundesbank jelentése szerint 2023-ban mintegy 56 600 hamis bankjegyet vontak ki a forgalomból, ami közel 5,1 millió eurónak felel meg. Az euróövezet szabad valutaáramlása miatt egész Európában feltűnhetnek a hamis bankjegyek.

Jelentős, 28 százalékkal több hamis bankjegyet találtak tavaly Németországban. k számában, és elképesztő, 90%-os növekedést a névértékben az előző évhez képest. A Bundesbank jelentése szerint 2023-ban mintegy 56 600 hamis bankjegyet vontak ki a forgalomból, amelyek értéke közel 5,1 millió eurónak felel meg. Burkhard Balz, a Bundesbank igazgatótanácsának tagja a növekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés