Előfizetői tartalom

Megérkeztek az első számok a CSOK Plusz igénybevételéről

Portfolio
|
MTI
Mintegy ezer házaspár igényelte a CSOK Pluszt annak első hónapjában, a Magyar Bankszövetség becslései szerint így 2024-ben elérheti a 350-400 milliárd forintot a kihelyezett CSOK Plusz lakáshitelek volumene. Ez a becslési sáv kissé magasabb, mint az a 300-380 milliárd forint, amit előzetesen az állami és piaci szereplők kommunikáltak az új kamattámogatott hitel várható népszerűségéről. Az átlagos hitelösszeg 25 millió forint felett van, az igénylők 90%-a lakásvásárlásra igényelte a CSOK Pluszt - mondta el a Portfolio-nak a bankszövetség illetékese.

A bevezetéstől számított kicsit több mint egy hónap alatt meghaladta az ezret a CSOK Pluszt igénylők száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára kedden, budapesti sajtótájékoztatóján. Kapcsolódó cikkünk 2024. 01. 02. Megérkezett a CSOK Plusz: 2024-es feltételek, táblázatok, részletek egy helyen 2015 júliusa és 2023...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés