Új részvény-visszavásárlási programot jelentett be a UBS
Bank

Új részvény-visszavásárlási programot jelentett be a UBS

Portfolio
Április 3-án, szerdán kezdődő kétéves részvény-visszavásárlási akciójában 2 milliárd dollárnyi papírt venne vissza a jelenleg is futó visszavásárlási program 1 milliárd dollárján túl a UBS. A társaság piaci kapitalizációja jelenleg mintegy 98 milliárd dollár.

A második negyedévben befejeződhet a legnagyobb svájci banknál az egykori versenytárs Credit Suisse beolvasztása. A bank keddi közleménye szerint az a társaság törekvése, hogy 2026-ra a részvény-visszavásárlásaik mértéke meghaladja az akvizíciót megelőző szintet – számolt be a Bloomberg.

A UBS februárban jelentette be a részvény-visszavásárlások újraindítását, ami részben a bizalom helyreállítását is szolgálja két veszteséges negyedév után, ráadásul Sergio Ermotti vezérigazgató  2024-re a tavalyinál is keményebb évet jósolt.

A még futó visszavásárlási program keretében idén várhatóan legfeljebb 1 milliárd dollárt vásárolnak vissza. Februárban a bank költségmegtakarítási céljait mintegy 10 milliárd dollárról 13 milliárd dollárra emelte, és megerősítette 2026-ig szóló jövedelmezőségi elvárásait.

ubs202402

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

És ha kikapcsolják az internetet?!

HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin, az avokádók, a kapitalizmus, az AI, a négynapos munkahét és Rosenberg összes baját.... Th

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehullt a lepel Oroszország harckocsijairól - Ez lesz majd, ami eldöntheti a háborút?
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
malacgyerekkel