Szemfüles ügyintéző buktatta le az arcátlan banki csalást: megmenekült az idős hölgy vagyona

Portfolio
Ki akart csalni egy ismeretlen férfi 2000 dollárt egy idős ausztrál hölgytől, de egy szemfüles ügyintéző közbenjárásának hála sikerült elkerülni a kárt – írja a Daily Mail.

A 60 éves hölgyet azzal próbálta rászedni „barátja,” hogy sürgős műtétre van szüksége, melyhez Törökországból Nagy-Britanniába kell repülnie, 2000 dollárt kért tőle a költségek megtérítésére. A hölgy be is ment a helyi NAB bankba, hogy az átutalást elindítsa.

Dilan Pathirannahalage, az NAB bank ügyintézője azonban gyanút fogott, amikor az idős hölgy nem tudta, pontosan hogy hívják az embert, aki állítólag a fiúbarátja. Az ügyintéző próbálta kideríteni a férfi pontos nevét az idős hölgy és barátja közti üzenetváltásból, de azt tapasztalta, hogy a kedves, szerelmes üzenetek közt több sürgető, zsaroló hangnemű üzenet is feltűnik. A sztori, amit a férfi előadott állítólagos betegségéről, szintén sántított.

Pathirannahalage közölte az idős hölggyel, hogy valószínűleg átverés áldozata, de elvakítja a szerelem. A hölgy először nem akart hinni az ügyintézőnek, de a csalás-megelőzési csapat segítségével sikerült elmagyarázni a nőnek, hogy átverés áldozata lett. Így sikerült elkerülni, hogy az idős nőtől pénzt csaljanak ki.

A Scamwatch adatai szerint az ehhez hasonló, romantikus jellegű csalások miatt évi 33 millió dollárt buknak az ausztrálok.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF