Megindult a vállalkozói roham az új kamatmentes hitelért
Bank

Megindult a vállalkozói roham az új kamatmentes hitelért

Portfolio
Április 30-tól igényelhetőek a GINOP Plusz program részét képező KKV Technológia Plusz Hitelprogram fix 0%-os kamatozású, beruházási célú kölcsöne, melyre már meg is érkeztek az első hitelkérelmek. Az indulással az MFB Pont Plusz vállalati hálózat is megkezdi működését, amely kulcsszerepet tölt be a 2021-2027-es európai uniós finanszírozási ciklus forrásainak kihelyezésében - közölte az MFB.
Ez a téma is terítéken lesz a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciáján, nem érdemes lemaradni a szakmai rendezvényről!

A KKV Technológia Plusz Hitelprogramban (GINOP PLUSZ-1.4.3-24) – amely az előző ciklus népszerű KKV Technológia Hitelprogramjának a folytatása – legalább 5 főt foglalkoztató magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások vehetnek részt.

A kölcsöntermék legnagyobb előnye a végig fix 0%-os ügyleti kamat, amely nagymértékben hozzájárulhat a különböző beruházások megtérüléséhez, emellett nincs kezelési költség, tartási jutalék és előtörlesztési díj se. A hitel összege legalább 10, legfeljebb 100 millió forint lehet, a rendelkezésre tartási idő pedig a szerződés megkötésétől számított 6-18 hónap.

A kölcsön új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra fordítható, olyan tevékenységekre mint:

  • új tárgyi eszköz beszerzése;
  • immateriális javak beszerzése;
  • információs és kommunikációs technológiai eszközök (hardver, hálózati és telekommunikációs eszközök) beszerzése;
  • elektromos jármű beszerzése;
  • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásához kapcsolódó új eszközök beszerzése, új megújuló energiatermelő eszköz, például napelem beszerzése;
  • mérnöki és szakértői tanácsadás igénybevétele;
  • képzés; valamint
  • minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszerek bevezetése és fejlesztése.

Az európai uniós forrásokból megvalósuló program keretösszege 155,54 milliárd forint. A projektmegvalósítás helyszíne Budapesten kívül az egész ország területén lehet, ugyanakkor a keretösszeg 65%-ából dedikáltan a négy leghátrányosabb helyzetű régióban, azaz a Dél-Alföldön, a Dél-Dunántúlon, az Észak-Alföldön, illetve Észak-Magyarországon bejegyzett székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező vállalkozások részesülhetnek.

„Bízunk benne, hogy az induló programmal tovább tudjuk ösztönözni a hazai vállalkozások technológiai és szervezeti megújítását, ezen keresztül pedig a termelékenység és a hozzáadott érték növelését” – mondta Demkó-Szekeres Zsolt, az MFB Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A kölcsönkérelmek az MFB Pont Plusz vállalati hálózatban, az MBH Bank és a Gránit Bank összesen 156 kijelölt bankfiókjában nyújthatóak be országszerte az év végéig, 2024. december 30-ig. Az igényléshez szükséges további információkat és a hitelprogram felhívását a www.palyazat.gov.hu és a www.mfb.hu oldalon érhetik el az érdeklődők.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megjelent a 100 leggazdagabb magyar listája, mutatjuk a százmilliárdos vagyonokat
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Simák Pál