Előfizetői tartalom

10 abszurd szuperfegyver, ami kis híján a harcmezőkre került

Sokszor kifejezetten abszurd ötletek pattannak ki a fegyvermérnökök fejéből, például a csirkék által melegített atombomba vagy a repülő tengeralattjáró. Van, hogy egészen prototípus fázisig eljutnak az ilyen eszközök, ami azt jelenti, hogy gyakran még a potenciális megrendelők is látnak fantáziát az olyan ötletekben, mint a jégből épített hadihajók vagy az kamikaze denevérek. Megnéztünk tíz életképtelen fegyverkoncepciót, melyet valamikor valaki mégis jó ötletnek gondolt.

Oldal #1. Csirkék és a nukleáris fegyverFotó: PixabayA "Kék páva" fedőnévre hallgató titkos fegyverprojekt brit mérnökök fejéből pattant ki, az elképzelés szerint nukleáris fegyvereket telepítettek volna a Germán-alföldre, hogy egy potenciális szovjet inváziót meg tudjanak állítani. Az atombombákat akár távirányítással, akár egy nyomólappal aktiválni lehetett volna....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés