Előfizetői tartalom

Újraindult a tőkeáramlás: több mint 1 mrd dollár érkezett

Portfolio
Az elmúlt 2 hónap során az első ízben regisztrált heti tőkebeáramlást a feltörekvő részvénypiacokba fektető alapok esetében az Emerging Portfolio Fund Research (EPFR), mely több mint 1 mrd dollárnyi friss tőke érkezéséről számol be a július 12-ével záruló héten. Hasonló folyamatok voltak megfigyelhetőek a feltörekvő piaci kötvényalapok esetében is.

A feltörekvő részvénypiaci alapok mindegyike tőkebeáramlást regisztrált az említett időszakban, a kínai papírokba fektetők 200, az indiaiba pedig 111 m USD érkezett. Az európai részvényalapok 360 m dolláros tőkét vonzottak, míg a német alapokból 100 m dollárt vontak ki a befektetők. A globális kötvénypiaci alapok enyhe beáramlást érzékeltek, míg a globális részvényalapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés