Előfizetői tartalom

Észbe kaptak a befektetők! - a kötvényalapok vitték a prímet májusban

Portfolio
Ismét érezhető mértékben, mintegy 74 milliárd forinttal nőtt a hazai befektetési alapok vagyona májusban, és úgy tűnik, folytatódik az elmúlt hónapokban kirajzolódó egészséges ütemű növekedés az alapok piacán. A bővülés főként a friss befektetéseknek köszönhető, amiből a legnagyobb részt a kötvényalapok tették ki: a teljes havi tőkebeáramlás 65 százaléka vette célba a a hirtelen népszerűvé vált kategóriát. A részvényalapok tőkebeáramlására ugyanakkor a globális részvénypiacok bizonytalankodásai rányomták bélyegüket, a befektetők az alapok vonzónak tűnő hozamainál nagyobb mértékben vonták ki tőkéjüket májusban.

A BAMOSZ tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona május végén 2.757 milliárd forintot tett ki. A hónapban 7 új alap indult, így a BAMOSZ tagjai május végén összesen 270 alapot kezeltek. Az elmúlt hónapokban tapasztalt nem túl kiugró, de stabil növekedési trend az alapok piacán tehát folytatódott.Az alapokba májusban összesen 41 milliárd forint friss tőke érkezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés