Előfizetői tartalom

Kínai alapod van? - Most örülhetsz...

Portfolio
Hosszabb távon további fűtőanyagot biztosíthat a hongkongi részvénypiac számára a kínai kormányzat legújabb intézkedése, amelynek értelmében a kínai magánbefektetők a jövőben teljesen szabadon kereskedhetnek a hongkongi parkett papírjaival. A figyelem középpontjába az úgynevezett H-részvények, azaz a Shanghaiban is kereskedett kínai társaságok hongkongi papírjai kerülhetnek, ezek azonban az egész piacra kedvező hatást gyakorolhat. A megnövekedő tőkebeáramlás következtében elméletileg csökkennie kell a kínai és a hongkongi börzék közötti árazási különbségnek, ami részben legalábbis a hongkongi árfolyamok emelkedése útján valósulhat meg. Ennél jobb hír pedig nehezen képzelhető el a kínai befektetési alapot birtoklók számára, hiszen a hazai piacon elérhető alapok nem Shanghaiban fektetnek be, hanem általában a most fókuszba került hongkongi H-részvényeket vásárolják.

Kapcsolódó cikkünk2007.08.21 14:30 Újabb kínai kamatemelés (2.)Szabad a vásár Hongkongban! Hétfőn újabb hatalmas lépést tettek a kínai tőkepiaci hatóságok afelé, hogy elejét vegyék a hazai részvénypiacokon az elmúlt hónapokban szorgalmasan felfújt lufi fájdalmas kidurranásának. A legújabb intézkedések értelmében a kínai magánbefektetők a korábbiaknál sokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés