Előfizetői tartalom

Robbantottak a garantált alapok szeptemberben

Portfolio
Ismét közel 100 milliárd forint friss befektetés érkezett a hazai befektetési alapokba, és a kamatadó miatt lekötött pénzek felszabadulása ugyan nem okozott a tavalyihoz hasonló ribilliót a teljes alappiacon, a betétek helyett új lehetőségek után néző befektetők aktivitása szembetűnő volt szeptemberben - főként a garantált alapok terén. A piacon kezelt teljes vagyon így meghaladta a 3,000 milliárd forintot, ráadásul az alapkezelők szeptemberi termékkibocsátásainak középpontjában álló garantált alapok a tavaly augusztusinál is nagyobb mennyiségű friss tőkét vonzottak a hónap során.

Az augusztusi megtorpanást követően a hazai befektetési alapok összvagyona szeptemberben ismét érezhető mértékben növekedett, a BAMOSZ legfrissebb havi jelentése szerint a 4 százalékos bővülés révén az alapok összesített vagyona a hónap végén 3.094 milliárd forintot tett ki.A BAMOSZ tagok által kezelt 299 alapba szeptemberben összesen közel 95 milliárd forint friss tőke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés