Előfizetői tartalom

Már szinte csak aranyba fektetnek az árupiaci spekulánsok

Portfolio
Sorozatban nyolcadik hete nő a hedge fundok és más nagyobb intézményi spekulánsok árupiaci kitettsége, ez azonban szinte kizárólag a nemesfémek népszerűségének köszönhető. Az expanzív jegybanki politikák és a dél-afrikai bányászsztrájkok ugyanis jelentősen javították az értékállóságuk miatt vonzó nemesfémek kilátásait. Ezt tükrözi, hogy az árupiaci alapokba érkezett 1,26 milliárd dollárból 1,2 milliárd a nemesfém alapokba érkezett az október 10-vel végződött héten. Az agrártermékektől eközben inkább elfordultak a spekulánsok, ahogy a nyár eleji nagy emelkedés után lejtmenetbe kapcsoltak a termények. Az olajat pedig a romló gazdasági kilátások miatt adják az alapok, noha a közel-keleti feszültségeknek hála még mindig nagyon magas a spekulánsok olajpiaci kitettsége.

Különösen a nemesfémek iránti növekvő érdeklődésnek köszönhetően, összességében tovább növelték árupiaci kitettségüket az amerikai intézményi spekulánsok, hedge fundok, az október 9-vel végződött héten - derült ki a CFTC adataiból. Az árupiaci alapokba érkező 1,26 milliárd dollárból, 1,2 milliárd a nemesfémekbe fektető alapokba érkezett az október 10-vel végződött...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái