Előfizetői tartalom

Pozsonyban vonja össze erőit a CIB tulajdonosa

Portfolio
Az Intesa Sanpaolo csoport - amelynek tagja a CIB Bank is - a kelet-európai alapkezelési üzletágait konszolidálja, és egy új vagyonkezelési központot hoz létre Poszonyban - áll a ma közzétett anyagban. Az alapkezelési üzletág megerősítése céljából jutott a bank erre a döntésre, a régiós vagyonkezelési tevékenység irányítását a helyi alapkezelő veszi át, amely a magyar és a horvát cégek tevékenységét is összefogja. Az egyelőre még kérdéses, hogy mindez milyen hatással lesz a CIB Alapkezelőre.

A racionalizálásnak része a kelet-európai országokban működtetett alapkezelő cégek tevékenységének konszolidálása, ide tartozik a szlovák VUB Asset Management, a magyar CIB Befektetési Alapkezelő és a horvát PBZ Invest. A vagyonkezelési központ régiós feladatait a VUB Asset Management látja majd el, méghozzá úgy, hogy a másik két országban lévő cégek tevékenységeit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés