Előfizetői tartalom

Ezért még a betétekről is hajlandó lemondani a lakosság

Portfolio
Az MNB friss statisztikái szerint a megtakarítási piacon augusztusban folytatódott a 2013 egészére jellemző tendencia, a háztartások a betétek felől az értékpapírok irányába súlyoztak át, sőt minden bizonnyal friss pénzek is megjelentek a megtakarítási piacon. Miközben a betétekből 112,3 milliárd forintot vett ki lakosság augusztusban, addig az értékpapírokba 118 milliárd forint érkezett. A pénz szinte kizárólag állampapírba és befektetési jegybe kerül, a két termék gyakorlatilag 2012 közepe óta egyeduralkodónak számít a piacon. A csökkenő jegybanki alapkamat környezetben rövid távon nem számíthatunk a tendencia megfordulására, bár idővel az értékpapírok iránti felfokozott érdeklődés azért alábbhagyhat. Hasonló témákról is szó esik az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencián. Regisztráljon Ön is a rendezvényre!

A Magyar Nemzeti Bank közzétette az augusztusra vonatkozó értékpapír statisztikáit, amelyből kiderült, hogy folytatódott az év eddigi részében megfigyelhető trend a lakossági megtakarítási piacon, vagyis a betétek állománya csökkent, miközben az értékpapíroké nőtt. Azt már korábban megtudtuk, hogy a háztartások betétállomány augusztusban havi alapon 110 milliárd forinttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés