Előfizetői tartalom

Alapok: csak egy legény van talpon a vidéken!

Portfolio
Márciusban 78,7 milliárd forinttal nőtt a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon, ennek döntő többségét a tőkebeáramlás tette ki, a hozamok nem hoztak sokat a konyhára. A lakosság körében továbbra is a legnépszerűbbek az abszolút hozamú alapok, csak ebbe a kategóriába 31,1 milliárd forint érkezett. Az alapkezelők számára a környezet egyre nehezebb lesz, a visszatekintő hozamok esése leginkább a pénzpiaci- és a rövid kötvényalapokat érinthetik kedvezőtlenül, bár alternatív befektetési lehetőségek a szektoron belül még most is szép számmal akadnak.

A hazai befektetési alappiacon a lassulás jeleire lehettünk figyelmesek márciusban, miközben egy hónapja a kezelt vagyon 91 milliárd forinttal tudott emelkedni, addig most 78,7 milliárd forinttal nőtt a vagyon. Nincs ok azonban panaszra, az alapokban lévő vagyon értéke 4955 milliárd forinton állt március végén, vagyis áprilisban a lélektani határt minden bizonnyal át tudják törni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái