Előfizetői tartalom

Kihalás fenyegeti a női vagyonkezelőket?

Portfolio
"Veszélyeztetett faj" - így jellemzi a női portfóliómenedzserek helyzetét a piacon a Financial Times egyik újságírója. Az elmúlt hat évben az USA-ban, amely a világ legfejlettebb alapkezelői piacával rendelkezik, folyamatosan csökkent a női vagyonkezelők száma. Mára a nők aránya az amerikai alapkezelésben alig 7%-ot tesz ki, ami 6 éve még 10%-on állt.

Ma már ritkaságnak számít, ha egy-egy alap mögött női vagyonkezelőt látunk. Ezt támasztják alá a Morningstar adatai is, amely szerint az amerikai alapkezelői piacon tevékenykedő 7293 portfóliómenedzsernek kevesebb mint 7%-a nő. Csak összehasonlításképp, ez az arány 2009-ben még 10% körül mozgott. De hogyan jutottunk el idáig? Sokak szerint a válasz a pénzügyi válságban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés