Előfizetői tartalom

MNB: visszatért a brókercégek iránti bizalom, de jön a nagy átrendeződés

Portfolio
Jövő év januárjától lehetőség lesz arra, hogy bárki lekérdezze befektetési szolgáltatónál vezetett számlájának egyenlegét az MNB honlapján keresztül is - jelezte Windisch László MNB-alelnök az MKT Közgazdász-vándorgyűlésén, felidézve a brókerbotrány történetét és ismertetve a felügyelet álláspontját. Az adatok tanúsága alapján visszatért a bizalom a brókercégek iránt, ismét nőni kezdett a náluk vezetett értékpapír-állomány. A brókerbotrányok következményeként azonban az éves profit több mint 50%-át kell majd az alapokba befizetniük a brókercégeknek, ami konszolidációt tesz szükségessé.

Windisch László, az MNB alelnöke az alábbiakról beszélt előadásában: Külön köszöntette a teremben megjelent Quaestor-károsultakat, mondván, reméli, sikerül tisztázni sok félreértést. Szerinte évtizedes hibákat sikerült orvosolni a pénzügyekben az elmúlt időszakban: ide tartozott a költségvetési konszolidáció, a hiteles elszámolás és a tisztességtelenül működő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés