Előfizetői tartalom

Itt van pár ajándékötlet ezüstből, már tízezer forintért

Portfolio
Az idei egyik első aukciós ajánlójában a műtárgy.com ezüsttárgyakat mutat be, a legváltozatosabb árkategóriákból. Az ezüst bár ugyanúgy nemesfém, mint az arany, de az ára annak mintegy 1/70-ede, így nem meglepő, hogy már régóta népszerű alapanyaga az iparművészeti tárgyaknak és az ékszereknek is. Tavaly globálisan mintegy 30.000 tonna ezüstöt bányásztak ki, de az itt bemutatott alkotások nem a tavaly évben készültek, hanem jellemzően a 19. és 20. században. Az alábbiakban bemutatott, nagy szórású, 12.000 és 240.000 forint közötti ezüsttárgyak mind licitálhatóak lesznek a következő heti aukción.

1. Ezt a csinos art deco cigarettatárcát az 1930-'40-es évek egyik legnagyobb magyar sztárszínésze, Muráti Lili ajándékozta 1942 karácsonyán a korszak egy másik népszerű színészének, Bilicsi Tivadarnak, ahogy erről a bevésett 'Billnek szeretettel Muráti Lili. Karácsony 1942.' felirat is tanúskodik.Art deco szelence, Ezüst, 180 g., belül aranyozva, bakelit nyomógombbal. Jelzett:...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái