Előfizetői tartalom

Ha ez igaz, azzal kivégzik a bankbetétek magyar riválisait

Portfolio
Nagy horderejű és jelentős szigorításokat magába foglaló rendeleten dolgoznak az Európai Unióban, amely, ha életbe lép, gyakorlatilag kivégzi a már eddig is "veszélyeztetett fajnak" titulálható hazai pénzpiaci alapokat, amelyekben közel 900 milliárd forintnyi vagyon kezelnek jelenleg. Összeszedtük a fontosabb változásokat.

Az uniós szervek célja a pénzpiaci alapokat érintő rendelettel, hogy növeljék az érintett alapok ellenálló képességét és csökkentsék a pénzügyi piacokra gyakorolt kockázatokat. Ezzel azonban olyan szigorú megkötéseket alkalmaznának a pénzpiaci alapokra, amelyek itthon sok esetben ellehetetlenítik ezen alapok működését. A fontosabb változások/tervezett korlátozások:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés