Előfizetői tartalom

Mibe fektessek 2018-ban?

2017-ben nehéz volt mellényúlni a befektetések világában; ha magyar, ha külföldi papírokban tartottuk a pénzt, szép hozamra tehettünk szert. Azok pedig, akik eltalálták a bitcoin vagy a Mészáros-papírok raliját, pezsgőt bonthattak szilveszterkor a hatalmas nyereségre. Várhatóan idén is érdemes lesz figyelni, melyik cégbe száll be a kormányközeli üzletember, de szétnézhetünk a tech-szektorban is, ha jó befektetést keresünk. Az óvatosság azonban jövőre is nagyon fontos lesz, hiszen a megnövekedett kockázatok és a jegybankok szigorítása 2018-ban vélhetően nem lesz jó hatással sem a kötvény-, sem a részvényárakra. Megnéztük, mibe lesz érdemes fektetni 2018-ban.

Nem lesz egyszerű2017 közel sem volt olyan mozgalmas, mint 2016, nyugodtság és viszonylag alacsony volatilitás mellett a fejlett, feltörekvő piacok és a magyar tőzsde is pluszban zárta az évet. 2018 fölött viszont számos kockázat és lehetőség lebeg: Szigorodó monetáris politika: idén várhatóan tovább emeli majd a kamatokat a Fed és az EKB tavaly október óta tartó mérlegleépítése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés