Előfizetői tartalom

Földbe döngölik a robotok a befektetési gurukat: csak úgy röpködnek a 20-30%-os hozamok

Portfolio
Tombol a tőzsdén kereskedett alapok (ETF) iránti kereslet az Egyesült Államokban, mivel nemcsak likvidek és olcsóak, de sok esetben lenyomják az emberek által kezelt drágább hedge fundok teljesítményét is. Bár az ETF-ek többnyire passzívak és egy indexkosarat követnek, vannak már olyan tőzsdei alapok is, melyeknek portfólióját egy számítógépes algoritmus rakja össze vagy kezeli, és semmilyen indexet nem követ. Megnéztük az ETFDB adatai alapján az elmúlt egy év legjobban teljesítő tőzsdén kereskedett alapjait.
Érdemes megjegyezni, hogy ezek a "quant-ETF-ek" szinte mind 1-2 éves alapok, így hosszabb historikus hozam esetükben nem elérhető.10. Alpha Architect International Quantitative Value ETF - 17,89%-os éves hozamAz Alpha Architect ezen alapja annyiban sajátos, hogy nem egy bizonyos indexet követ, hanem a teljes portfóliót egy számítógépes algoritmus rakja össze, 40-50, a program által...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái