Előfizetői tartalom

Tudod, miben tartják a pénzed harmadát a magyar profik? Semmiben

Portfolio
Sokan azt hiszik, hogy ha befektetési alapokban van a megtakarításaiknak egy része, akkor a pénzük biztos valamilyen részvényben vagy kötvényben forog. Ezzel szemben a valóság, hogy a befektetési alapokban kezelt teljes összvagyon 30%-a bankbetétekben és folyószámlán van, tehát a hazai befektetési alapokban kezelt teljes vagyon harmada gyakorlatilag semmit sem hoz.

Havi szinten írunk arról, hogyan változik a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon, és hogy állnak éppen az egymás közötti versenyben az alapkategóriák. Arról viszont már kevesebb szó esik, hogy az alapkategóriáktól függetlenül milyen befektetési termékekbe teszik az ügyfelek pénzét a vagyonkezelők A BAMOSZ negyedéves statisztikái szerint, ha lennének bankbetét alapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés