Előfizetői tartalom

Válság ide vagy oda, tíz év alatt duplázott a népszerű befektetés

Portfolio
2017-ben történt meg először, hogy az európai befektetési alapokban kezelt vagyon meghaladta a 15 ezer milliárd eurós határt, ami 2007 óta összességében 95%-os vagyongyarapodást jelent. Bár ezzel még mindig csak második Európa az USA mögött, az alapok értékesítésében az öreg kontinens lett a legjobb: összesen 972 milliárd eurónyi friss tőkét gyűjtöttek az európai alapok, ami a teljes piaci tőkebeáramlás 38%-a.

Az európai befektetési alapokban kezelt összvagyon meghaladta a 15 ezer milliárd eurót tavaly az Efama legfrissebb jelentése szerint. Ezzel a UCITS alapok és alternatív befektetési alapok nettó vagyona 10%-kal nőtt az előző évhez képest, 2007 óta pedig összesen már 95%-os vagyonemelkedésről beszélhetünk (az idei első negyedéves számokkal lent részletesebben is foglalkozunk).Nemcsak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés