Előfizetői tartalom

Szinte semmit sem kell fizetned, hogy profi szakember kezelje a pénzedet

Portfolio
Egyre olcsóbbak a magyar befektetési alapok: átlagosan 1,54%-ra csökkent az alapok költségterhelése, de találunk már olyan alapot is a piacon, amely ingyen vihető. Az MNB friss statisztikái szerint tavaly már minden alapkezelő 2% alatti vagyonnal súlyozott költségterheléssel dolgozott, sőt, volt már olyan szolgáltató is, amely bement 1% alá a mostani alacsony hozamkörnyezetben. A befektetők között azok fizettek a legtöbbet, akik árupiaci, ingatlan- vagy vegyes alapot vettek, a legolcsóbbak pedig nem meglepő módon a likviditási és pénzpiaci alapok voltak tavaly.
Egyre olcsóbban dolgoznak az alapkezelőkA 2016-os 1,63%-ról 1,54%-ra csökkent tavaly a befektetési alapok átlagos, súlyozatlan költségterhelése az MNB oldalán található információk szerint. A csökkenés nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy érezhetően erősödik a verseny a szolgáltatók között, a lakossági állampapírok komoly versenytársat jelentenek, ott vannak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái