Minden korábbinál többet fizet a kormány új állampapírja
Befektetés

Minden korábbinál többet fizet a kormány új állampapírja

MTI
A lakosság számára könnyen érthető, egyszerű, biztonságos, magas hozamot biztosító állampapírról döntött a kormány, amelynek kibocsátása júniusban indul - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára szerdán az M1 csatornán.

Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára részt vesz május 28-ai Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánkon, ahol a készpénzmentes Magyarország témájában tart nyitóelőadást. Érdemes eljönni!Az új állampapírról először alábbi cikkünkben számoltunk be:Az államtitkár kiemelte, hogy az állampapír a tervek szerint minden, jelenleg piacon lévő államkötvény hozamánál, kamatánál magasabb hozamot biztosít a futamidő bármelyik pillanatában, emellett az arra jutó kamatjövedelem adómentes lesz.

Varga Mihály korábbi bejelntése szerint az új konstrukcióval a már meglévő állampapírokhoz képest magasabb kamat érhető el, ami
  • fél év után 3,5 százalék,
  • az első év végén négy százalék,
  • majd ezt követően évente további fél-fél százalékpontos emelkedéssel az ötéves futamidő lejártával hat százalékot jelent.


Közölte, hogy az újítás egyik oka, hogy a lakossági államkötvény-állomány az utóbbi hét évben és a lakosság érdeklődése az állampapírok iránt jelentősen megnőtt. Az államadósság több mint 20 százaléka a lakosság kezében van, amely nagyon megbízható befektető és finanszírozó.

Ezért úgy vélik, hogy egy vonzó kötvénnyel a jelenleg 6 ezer milliárd forintos lakossági államkötvény állományt 5 éven belül 11 ezer milliárd forintra lehetne növelni. Ez egyrészt nagyon stabil államadósság-finanszírozást biztosít, másrészt csökkenti az ország külföldi befektetőktől való függését, harmadrészt az ezekre kifizetett kamatok a lakosság jövedelmét növelik, vagyonát gyarapítják - tette hozzá.

Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára részt vesz május 28-ai Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánkon, ahol a készpénzmentes Magyarország témájában tart nyitóelőadást. Érdemes eljönni!
hasenstab
karacsonygergely
GettyImages-1142412879forintbankjegy
takacsildikodemjan
cimlap_libia
Frankfurti tőzsde
Nagy változás a Budapest Banknál: itt vannak a legfontosabb tudnivalók
Cimlap_Vestas
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
hasenstab