Itt a várt bejelentés: megkezdi a Fundamenta az új szuperállampapírok közvetítését
Befektetés

Itt a várt bejelentés: megkezdi a Fundamenta az új szuperállampapírok közvetítését

Portfolio
Varga Mihály pénzügyminiszter és a Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza elnök-vezérigazgatója mai sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy a Fundamenta is beszáll a Magyar Állampapír Plusz értékesítésébe.
Varga Mihály pénzügyminiszter a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy örömteli nap a mai, miután ma indul az új lakossági állampapír jegyzése. A múlt héten kihirdetett 13+1 gazdaságélénkítő pontból a plusz egy pont a lakossági állampapír, ami új fejezet az ÁKK, az államkincstár és a lakossági megtakarítások történelmében is.
  • Kitért arra, hogy az 5 éves futamidő alatt a papír egy átlátható, kamatadómentes, lépcsős kamatozású konstrukció.
  • A Magyar Posta is bekapcsolódik az értékesítésbe, emellett új szereplőként a Fundamenta is ott lesz a lakástakarékpénztárak között.
  • A lakossági megtakarításokat dupláznák a következő években, ezt továbbra is fenntartják.
  • A 75 hónapja tartó reálbér-emelkedés hatására nemcsak a fogyasztásban lett jelentős változás, hanem a megtakarításokban is. Több ezermilliárdra rúg az a készpénzállomány, ami a lakosság kezében van. Sokan keveslik a banki hozamokat, így bíznak abban, hogy a lakossági állampapírok be tudják majd csatornázni ezt az állományt.
  • Annak ellenére, hogy a futamidő öt év, a rövid távú megtakarítók számára is kedvező, mert a visszaváltási árfolyamok miatt már rövid időn belül veszteség nélkül visszaváltható a papír.
  • Elmondta, hogy mindez azért is jó az államnak, mivel az állampapír után fizetett kamaton keresztül a lakosság jövedelem is nő, másrészt az állam szempontjából ez egy kiegyensúlyozott gazdálkodást jelent. A válság után az intézményi befektetők között jelenlévő bizonytalanság komoly kockázatot mutatott, ezért igyekeztek az államadósságot minél inkább hazai kézben tartani, illetve abba átterelni.

Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza elnök-vezérigazgatója a fentiekhez kapcsolódóan elmondta, hogy 2000 fős személyi bankár hálózatuk az állampapírok értékesítéséből külön vizsgát tett, így érdemben hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy az ügyfelek számára az otthonaikba is el tudják vinni ezt a konstrukciót.
  • Beszélt egy új piaci trendről is, miszerint az ügyfelek már nem csak egy megtakarítási formát vesznek igénybe, hanem többet, a céljaiknak megfelelően. Egyre többen képesek nagyobb összeget is megtakarítani.
  • A lakástakarékpénztárak és állampapírok közötti hasonlóságok között kiemelte, hogy megbízható, átlátható, kiszámítható, hosszú távú, és mindkét termék segíteni tudja a pénzügyi tudatosság fejlesztését. A különbségek között pedig azt emelte ki, hogy az LTP-k felhasználása kötött, míg az állampapírokat szabadon fel lehet használni, illetve ott van az is, hogy az LTP-ek egy rendszeres megtakarításra ösztönöznek a havi befizetésekkel.
  • Nem ismerek az állampapíroknál biztosabb terméket - tette hozzá. Mindkét termék bizonyította azt, hogy egy válságban is megállja a helyét - mondta.
City of Tomorrow Malmö
újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Webp