Előfizetői tartalom

Online műtárgyvásárlás – trendek, motivációk

Portfolio
Idén tavasszal az Artsy nevű internetes művészeti, műkereskedelmi oldal online műtárgyvásárlási felmérést készített regisztrált felhasználói körében. A beérkezett 5807 válaszból végül 3638-at használtak fel a nemrég közzétett jelentéshez. 99 országból válaszoltak műgyűjtők, több mint 50%-uk az Amerikai Egyesült Államból.  Az alábbiakban a The Online Art Collector Report 2019 megállapításaiból szemezgetünk.

Forrás: Adweek A műtárgykereskedelmi piac folyton változik, a kínálat szűkülése, az árak emelkedése folyamatos. Az új vásárlók megszólításához a kereskedőknek, aukciósházaknak, galériáknak új utakat kell keresniük. Az utóbbi időben a piac több, eddig bevett gyakorlata kérdőjeleződött meg és egyre hangsúlyosabbá vált az online jelenlét fontossága. Ezt alátámasztja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés