edmond de rothschild bank_shutter
Befektetés

Figyelmeztetnek a Rothschildok: ez lesz a következő válság

Portfolio
A privátbanki és alapkezelői üzletág is válsággal néz szembe Európában, az üzleti modell pengeélen táncol a negatív kamatkörnyezet miatt – figyelmeztet az Edmond de Rothschild svájci bank vezetője.

Vincent Taupin, aki a svájci bankot március óta vezeti, arról beszélt, hogy a felvásárlások vagy a nagyobb pénzbevonás az ügyfelektől sem jelent majd könnyű megoldást az iparág számára - írja a Financial Times.

A bankvezér kinevezése az Edmond de Rothschild átalakításának egyik lépése volt, ennek keretében a bankot kivezették a tőzsdéről és ismét a svájci Rothschild család teljes irányítása alá került. A pénzintézet 165 milliárd svájci frank feletti vagyont kezel.

Európa bankszektora az utóbbi években nagy nyomás alá került, a profitmarzsok történelmi mélypontra süllyedtek, köszönhetően részben a jegybankok laza monetáris politikájának. A privátbankokat különösen nehezen érintette és érinti az alacsony és sok esetben negatív kamatkörnyezet, különösen, ha Svájcot nézzük.

Taupin szerint a privátbanki piac válságban van, csak ez sokaknak nem tűnik fel amiatt, mivel ezen szolgáltatók többsége nincs tőzsdén jegyezve, így a szektor szenvedése sem feltétlenül kerül a címlapokra.

A vezér kitért arra is, hogy a kezelt vagyon növelése ma már nem a bankok profitabilitásának fő hajtóereje, ahogy ő fogalmaz, hasztalan növelni a vagyont ilyen hülye (értsd: magas) árazás mellett.

Elon musk tesla
STA_1550
parlament országgyűlés
BÉT
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
Keressük hosszú távra a legjobb befektetést.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
shutterstock_1024363945