Előfizetői tartalom

10% feletti hozam sem elég a magyaroknak – Meddig büntetik még az abszolút hozamú alapokat?

162 abszolút hozamú sorozatból 142 zárta pozitív hozammal a tavalyi évet, közülük 83 sorozat legalább 5%-ot hozott, 23-an közülük 10% felett teljesítettek. Az alacsony hozamkörnyezetben nagyot mentek tehát 2019-ben a világ tőkepiacai mellett a hazai szakemberek által kezelt abszolút hozamú alapok is, különösen a legnagyobb, az OTP Supra, amelynek hozamával és vagyonnövekedésével egyik vetélytársa sem tudta felvenni a versenyt. A kategória egésze viszont a jó hozamok ellenére sem tudta egyelőre visszanyerni a befektetők bizalmát, 2019 egyértelműen a tőkevesztésről szólt.

Elképesztőt mentek 2019-ben a világ tőzsdéi Elképesztő év volt a tavalyi a világ tőkepiacain, kevesen gondolták volna, hogy a 2018-as csúnya évzárás után újabb rekordok dőlnek a tőzsdéken. Tavaly a görög FTASE-index ment a legnagyobbat közel 50%-kal, amit az amerikai Nasdaq 100 index emelkedése követett 38%-kal, és nem sokkal maradt le az argentin Merval-index sem 37,6%-kal....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés