Előfizetői tartalom

Ilyen sem volt még: holnap újabb nagy lépést tesz Magyarország

Új, eddig nem látott kötvény debütál csütörtökön: az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 20 éves forintkötvényt dob piacra. A leghosszabb papírnak a teljes finanszírozáson belül egyelőre jelképes lehet a szerepe, de fontos lépcső lehet a teljes futamidő hosszabbítása felé. Közben a világon egyre több helyen már a 30-50-100 éves papíroknál tartanak, azokra is van kereslet a jelenlegi nemzetközi hozamkörnyezetben.

Jön a következő nagy dobásunk Decemberben az éves finanszírozási terv bemutatásakor jelentette be Kurali Zoltán, az ÁKK vezérigazgatója, hogy januárban új, 20 éves kötvényt dob piacra az adósságkezelő. A papírból kéthavonta lesz aukció, a kéthetente tartandó kötvényaukciókon a 15 évessel váltják egymást minden második alkalommal, a többi aukción marad a 3-5-10 éves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés