franklin templeton_getty_editorial
Befektetés

Megvesz egy nála nagyobb alapkezelőt Magyarország megmentője

Portfolio
A Franklin Templeton 4,5 milliárd dollárért veszi meg a szintén az amerikai alapkezelői piacon tevékenykedő Legg Masont, a tranzakcióval egy 1500 milliárd dollárnyi vagyont kezelő szolgáltató jön létre – derül ki a Templeton közleményéből. A tranzakció érdekessége, hogy a Templeton egy nála nagyobb alapkezelőt vesz meg, miután a Legg Mason több mint 800, a Templeton pedig 700 milliárd dollár körüli vagyont kezel.
Vajon a magyar alapkezelői piacon is készülhetünk a közeljövőben hasonló izgalmakra? A téma a Portfolio március 10-ei IWS konferenciáján is előkerül. Gyere el te is!

A Franklin Templeton ma jelentette be, hogy megállapodásra jutott a Legg Mason alapkezelővel annak felvásárlásáról. Részvényenként 50 dollárt fizetnek a cégért, emellett átveszik a Legg Mason mintegy 2 milliárd dolláros adósságát is. A tranzakciót teljes egészében készpénzből fizetik ki.

A közlemény szerint a Legg Mason és annak leányvállalatai január végével bezárólag több mint 806 milliárd dollárt kezeltek, a tranzakcióval a Franklin Templeton válik a világ egyik legnagyobb független, globális alapkezelőjévé 1500 milliárd dolláros együttes kezelt vagyonnal.

A tranzakcióval a Legg Mason leányvállalatainak függetlensége megmarad, a befektetési filozófiájuk, folyamataik és a márka érintetlen marad. A tranzakciót követően a Templetont továbbra is Jenny Johnson irányítja majd, és a Legg Mason leányainak vezetőségében sem terveznek változtatásokat, de a globális cég Franklin Templeton név alatt fog működni – írják.

Címlapkép: Adeel Halim/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
kórház
kórház
kórház getty
koronavírus 2020 03 14
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
vadász