Előfizetői tartalom

Betört Magyarországra a világhódító befektetés - A magyar alapoknál is változások jönnek

Portfolio
Egyre népszerűbb befektetési szempont ma már az ESG, a fenntarthatósági szempontok nemcsak a lakossági ügyfelek, hanem az intézmények számára is kulcsfontosságúak. Itthon azonban még csak nagyon kevés cégnek van ESG-minősítése, ezen a téren még lenne hova fejlődni. A Portfolio IWS konferenciájának ESG-befektetésekről szóló szekciójában szó volt arról is, hogy a hazai befektetési alapok életébe is betör az ESG, mégpedig úgy, hogy a BAMOSZ-nál minden alapot minősíteni fognak ezen szempontok mentén.

Eszter Elemér, a HVCA és a THBE elnöke, a PBG-FMC igazgatósági tagja előadásában az impact investing és az ESG fontosságáról beszélt előadásában: Az ESG ma egy trendi kifejezés, ezáltal minden terméket jobban lehet eladni. Ezen túl viszont, és ez a lényegesebb, hogy olyan befektetési politikát és stratégiát követnek ezek a befektetések, amelyekkel könnyű és érdemes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés