Előfizetői tartalom

Elégette a digitális aranyat is a tőzsdei pánik: mi lesz a "jövő fizetőeszközével"?

Portfolio
Bár a héten nagyot emelkedett, összességében nincs nagy szerencséje azoknak, akik arra számítottak, hogy a Bitcoin egyfajta digitális aranyként viselkedik majd, ha egyszer a világ tőzsdéin eluralkodik a pánik: a kriptodeviza eleinte még nagyobbat is esett, mint a legtöbb részvénypiac. Valamennyire számítani lehetett arra, hogy ez lesz, hiszen 2018-ban és 2019-ben mindig nagyobbat zuhant a virtuális pénz értéke, mint a tőzsdék, ha a rettegés eluralkodott a piacokon. Most, hogy kiderült a Bitcoinról, hogy nem lesz sem nemzetközileg elfogadott fizetőeszköz, sem pedig digitális arany, vajon milyen jövőt jósolnak a kriptopénznek? Megnéztük.

Nem digitális arany Reménytelien indult a 2020-as év a kriptokereskedőknek: január-februárban még nagyon úgy tűnt, hogy akár a Bitcoin nagy visszatérését is elhozhatja ez az év. Aztán a koronavírus-pánik globálisan is kezdett elmérgesedni és begyűrűzött a tőzsdékre is: a fejlett piacok egy-két hét alatt 20-30%-os mínuszba estek. Itt lett volna az alkalom, hogy bizonyítson...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés