Előfizetői tartalom

Pokolra küldi a víruspánik a digitális forradalmat, de lesz, aki a mennybe megy vele

Néhány fintechcégek komolyan megvisel a koronavírus-járvány: elsősorban azok a ciklikus, piaccal mozgó diszruptorok járnak rosszul, melyek a turizmus és a szolgáltatások visszaesése miatt most jelentős bevételektől esnek el. Jótékonyan hathat viszont azokra a vállalatokra a járvány, amelyek digitalizációval, digitális hitelezéssel, üzenetküldéssel foglalkoznak, hosszabb távon pedig az érintéses- és mobilfizetéssel foglalkozó vállalatok is győztesei lehetnek a vészhelyzet miatti fogyasztói trendátalakulásnak. Több tucat fintech egyébként éppen arra használja a járványt, hogy egy jótékony felajánlás segítségével betörjön a piacra.

Akiknek nagyon fáj A koronavírus-pánik eddig legjobban a fizetés-feldolgozással foglalkozó fintechcégeket viselte meg, különösen azokat, amelyek kifejezetten a kkv-szektornak nyújtanak ilyen megoldásokat. A legtöbb ilyen fintechcég a kkv-knál végrehajtott kártyás tranzakciókat marzsolja meg, de akadnak olyan vállalatok is, amelyek ezen kívül hiteleznek is a kkv-nak.   Mivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés