Előfizetői tartalom

Figyelmeztetnek a gazdagok: összedőlhet a kapitalizmus, nemzeti veszélyhelyzet az egyenlőtlenség

Portfolio
Nincs itt most semmilyen amerikai álom, a teljes kapitalizmus van veszélyben, ezért sürgősen lépniük kellene a világ vezetőinek – fogalmazza meg  a koronavírus miatti helyzettel kapcsolatos aggodalmát Ray Dalio. Az emberek közötti irdatlan nagy egyenlőtlenségről beszélt Warren Buffett is egy interjúban, ő továbbra is úgy véli, hogy nagyobb adót kellene kivetni a nagyon gazdagokra, mint amilyen ő is.

Osztályok közötti háború folyik, és a gazdagok állnak nyerésre Buffett egy interjú során elmondta, hogy osztályok közötti háború folyik, és az ő osztálya áll nyersére (utalva ezzel a gazdagokra). A Berkshire vezetője szerint megoldás lehetne a jövedelmi egyenlőtlenség leküzdésében a bérjövedelemre vonatkozó adójóváírás emelése, illetve az extra adók kivetése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés