Előfizetői tartalom

Újabb döntést hozott az MNB - Így vehetnek fel hitelt az alapkezelők

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) több, egymást kiegészítő döntést hozott annak érdekében, hogy a jegybanki eszköztár minél szélesebb köre álljon a befektetési alapok rendelkezésére - írja az MNB közleményében. A befektetési alapok monetáris transzmisszióban betöltött érdemi szerepéhez illeszkedve egyrészt a Növekedési Kötvényprogram és az állampapír-vásárlási program partnerkörében helyet kaptak a 10 legnagyobb, magyarországi székhellyel rendelkező befektetési alapkezelő által kezelt nyilvános és nyílt végű értékpapíralapok, másrészt a befektetési alapok számára minden futamidőn elérhetővé vált a fedezett jegybanki hitelfelvétel, ide értve a 3 és 5 éves tenort is, harmadrészt a jegybank az elfogadható fedezetek körét kibővítette a forintban denominált értékpapír és ingatlanalapok befektetési jegyeivel.

Tekintettel a monetáris transzmisszióban betöltött érdemi szerepükre, az MNB összehangolt intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a befektetési alapok a jegybanki eszköztár minél szélesebb köréhez férjenek hozzá - írja az MNB. Az elmúlt időszak tapasztalatai, valamint a tőkepiac szereplőivel való egyeztetések alapján a Növekedési Kötvényprogram keretében a jegybanki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés