Előfizetői tartalom

Tallérkülönlegességek aukción

műtárgy.com
A fémpénz már évezredek óta jelen van az emberiség történetében, jelentős hatással van a kultúrák alakulására. Egy-egy érme, ha értő kézbe kerül, sokat elárul annak a korszaknak a politikai és a gazdasági történetéről, amelyben készült. Bizonyos pénzek az idő múlásával pedig egyre nagyobb értéket képviselnek. Nem csoda tehát, hogy a numizmatika egy nagyon népszerű gyűjtési terület. Közel áll a pénzzel, mint munkaeszközzel foglakozó emberekhez (bankárok, befektetők), de mivel mindenki kapcsolatba kerül vele, az átlagember számára is vonzó. Ez (is) adja értékállóságát. A pénzek nemesfém tartalma mellett a történelmi kontextus és a ritkaságuk adja és növeli az értéküket, ezért ez egy izgalmasan gyűjthető terület.
A nemesfém árak jelentősen emelkedtek az elmúlt időszakban, és még a kevésbé ritka, úgynevezett súlypénzeknek is van valamennyi plusz numizmatikai értéke, így jó választás befektetésre, tartalékolásra. A nemesfém tartalmú érméket 1970-re a világ összes országa kivezette a hétköznapi forgalomból. Bár a most kibocsájtott nemesfém érmék is használhatóak fizető eszközként...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái