Előfizetői tartalom

Hogyan vészelik át a magyar alapok a koronavírust? – Megszólalnak a vezérek

Nagy ütést kaptak a tőkepiaci turbulenciában a magyarok alapok is: márciusban 427 milliárd forinttal csökkent a befektetési alapok vagyona Magyarországon, ennek nagyobb része, 261 milliárd forint lakossági vagyonkiáramlás volt. A vagyon csökkenését javarészt a tőkekivonások okozták, de a koronavírus miatti piaci pánik a hozamoknak sem kedvezett. Nem nagyon akad olyan alapkezelő itthon, akit ne érintett volna negatívan a koronavírus miatti vagyonvesztés, de úgy tűnik, egyik szolgáltatónál sem ért el ez kritikus szintet. A koronavírus okozta piaci felfordulás hatása még sokáig velünk maradhat, így a Portfolio három alapkezelős vezért szólaltatott meg a jövőbeni tervekről és befektetési stratégiákról.

Az elmúlt hetekben mely időszakok voltak a kritikusak alapkezelőjüknél vagyonvesztés szempontjából, és mely alapjukból áramlott ki a legtöbb pénz? Bilibók Botond, Hold Alapkezelő: Kritikus vagyonvesztés a Holdnál nem volt. A legnagyobb kiáramlás olyan intézményi alapokból volt ahol technikai "stop-loss" megbízások aktiválódtak, ennek nagysága 8,5 milliárd forint volt. E...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái