Előfizetői tartalom

Varga Mihály: 4400 milliárd felett a szuperállampapír

Portfolio
Egy évvel indulását követően a háztartások teljes állampapír-megtakarításaiknak már több mint felét tartják a Magyar Állampapír Pluszban – jelentette be Varga Mihály a MÁP+ kibocsájtásának első évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A pénzügyminiszter kiemelte: a koronavírus megjelenésével volt ugyan némi megtorpanás az értékesítésben, a Magyar Állampapír Plusz szaldója azonban továbbra is pozitív, az értékesített állomány meghaladja a 4400 milliárd forintot - derül ki a Pénzügyminisztérium sajtóközleményéből.

Sokan kongatták a vészharangokat a koronavírus-járvány alatt a MÁP+ felett, de a számok azt mutatják, hogy ez a befektetési forma a magyar gazdasághoz hasonlóan válságállónak bizonyult – mondta el Varga Mihály. A szuperállampapír elmúlt egy évéről az alábbi cikkünkben emlékeztünk meg: Kapcsolódó cikkünk 2020. 06. 03. Egyéves a szuperállampapír – Elképesztő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés