Előfizetői tartalom

Merész, de amatőr befektetők milliói repültek rá a tőzsdékre; masszív bukás, halál lett a vége

A koronavírus-krízis még bőven tetőzött, amikor az amerikai részvénypiacok megállíthatatlan raliba kezdtek; a befektetők gyakorlatilag mindent vettek, még csődbe ment vállalatok papírjait is. A rali alapvető oka az volt, hogy fiatal, tőzsdézésben teljesen tapasztalatlan kereskedők millió rohamozták meg a tőkepiacokat, jelentős többségük a Robinhood nevű díjmentes, szinte játékosan egyszerű startupot használta ahhoz, hogy beszálljon. Bár az új belépők aktivitása jelentős löketet adott a piacoknak, egyre több jel utal arra, hogy sírás lesz a vége a dolognak: már most is rengetegen bukták el a pénzüket, sőt van, aki öngyilkos is lett. Nagyon úgy tűnik, hogy jelentős átalakulást hozhat a „Robinhood-traderek” belépése a tőzsdékre és a brókercégekre nézve is.

A fintechek jövőjéről is szó lesz a Portfolio Financial and Corporate IT konferencián. Regisztráljon Ön is! Financial and Corporate IT 2020 INFÓJELENTKEZÉS Összeomlott az érdeklődés súlya alatt az új tőzsdés őrület A Robinhood egy amerikai tőzsdei startup, a lényege, hogy egy mobilos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái