Befektetés

Pakisztán Indiát vádolja tőzsde elleni fegyveres támadással

MTI
Nem fér kétség ahhoz, hogy India áll a pakisztáni tőzsde épülete ellen Karacsiban elkövetett támadás hátterében - közölte Imran Hán pakisztáni kormányfő kedden a parlamentben.

A merénylők kézifegyverekkel és gránátokkal ütöttek rajta hétfőn az épületen, amely Karacsi kiemelten őrzött zónájában fekszik, ahol több pénzintézet székháza is található. A biztonsági erők a négy támadót megölték, de két őr és egy rendőr is meghalt.

"Kétségtelen, hogy India áll a támadás hátterében. Az utóbbi két hónapban a kabinet tudta,  hogy lesz egy támadás. Tájékoztattam erről minisztereimet. A hírszerzési ügynökségeink magas készültségben voltak" - hangsúlyozta.

Mint mondta, India Pakisztán destabilizálására szánta a támadást. Hozzátette: az utóbbi időben legalább négy terrortámadást sikerült meghiúsítani.

Hán szerint a támadók komoly fegyverzettel rendelkeztek, túszokat akartak ejteni, hogy imitálják a 166 emberéletet követelő 2008-as mumbai terrortámadásokat.

India hétfőn tagadta, hogy bármi köze volna a történtekhez, ugyanakkor a Beludzs Felszabadítási Hadsereg (BLA) nevű pakisztáni szervezet szakadár szervezet közölte, hogy a hozzájuk tartozó Madzsíd Brigád emberei hajtották végre a rajtaütést. A csoport "önfeláldozó támadást" hajtott végre a tőzsde ellen - közölte a csoport, amely nyilvánosságra hozta az akcióban résztvevők nevét is.

A Beludzs Felszabadítási Hadsereget az Egyesült Államok tavaly júliusban vette fel a terrorszervezeteket nyilvántartó névsorba. A BLA az egyik helyi nemzetiségi csoport, a beludzsok jogaiért és önrendelkezéséért folytat fegyveres harcot Beludzsisztánban. A térségben gyakoriak az etnikai és felekezeti villongások, valamint az iszlamista és szakadár felkelések. Pakisztán belső nyugalmát régóta mérgezik a szélsőséges iszlamista csoportok által elkövetett erőszakos cselekmények, amelyek azonban az utóbbi években veszítettek korábbi lendületükből.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
koronavirus
Disney
Németország
Elon Musk
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
budapest magyar getty stock