leo 2a41111
Befektetés

Még a nyáron megérkezhetnek Magyarország új tankjai

Portfolio
Hamarosan megérkeznek Magyarországra a Leopard 2A4HU kiképzőharckocsik - jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A Magyar Honvédség összesen 12 darab, a Honvédség igényeinek megfelelően átalakított Leopard 2A4HU típusú harckocsit lízingel kiképzési célokra, annak érdekében, hogy a 2023-tól érkező, a modern páncélos hadviselés élvonalába tartozó Leopard 2A7+ harckocsik üzemeltetésére megfelelően felkészültek legyenek a magyar harckocsizók. A Leopard 2A4-esek a német hadsereg, a Bundeswehr állományába tartoztak korábban, de a Krauss-Maffei Wegmann szakemberei kicserélték az eszközök összes elhasznált komponensét annak érdekében, hogy a tankok gyakorlatilag újszerű állapotba kerüljenek.

Lőrincz Gábor dandártábornok, a tankok jövendő állomáshelye, a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka a Magyar Nemzetnek elmondta: az első harckocsik a tervek szerint még a nyár folyamán megérkeznek a tatai dandárhoz.

A harckocsivezetők szeptemberben kezdik meg a kiképzésüket Ausztriában, majd az osztrák és a német féllel felváltva folytatják a vezetői, irányzói, parancsnoki, illetve logisztikai tanfolyamokat külföldön és Magyarországon - írja az MTI a parancsnokra hivatkozva.

A tankok álcafestéséről nemrég a Honvédelmi Minisztérium képeket is tett közzé:

Benkő Tibor a hírügynökségnek szerint arról is beszélt, hogy jövőre 162 milliárd forinttal magasabb lesz a honvédelmi költségvetés, és a 778 milliárd forint 25-30 százalékát fejlesztésekre fordítják. Kiemelte, hogy jövőre már 1,66 százalék lesz a honvédelmi kiadások GDP-hez viszonyított aránya, így egyre közeledünk a NATO által elvárt 2 százalékos mértékhez.

Címlapkép: osztrák Leopard 2A4 érkezik a 2019-es budaörsi haditechnikai napokra.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Koronavírus
autó park parkolás
maszkosférfi
Frankfurt tőzsde
kiskereskedelem
Brain Bar 2020
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Hogyan tudsz profitálni a száguldó nemesfémpiaci árakból?
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
robinhood shutter