Befektetés

Lemaradt az év befektetéséről a kínai lakosság, nem is egyszer

Portfolio
Lemaradtak a jobb hozamokról a kínai befektetők, többségük inkább passzívan kezelt alapokba fektetett, holott aktív társaik több mint 85%-a 12 hónapos és 3 éves időtávon is felülteljesítést ért el – írja a Financial Times.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Morningstar friss gyűjtése szerint 1 és 3 éves időtávon sem sikerült a kínai befektetőknek a legjobban teljesítő alapokat választaniuk, többségük a passzív alapok mellett döntött, holott az aktívan kezelt alapok több mint 85%-a 1 és 3 éves távon is felülteljesítette a passzív alapok nettó hozamát június végével bezárólag.

Az elemzőház azt is megvizsgálta, milyen volt az aktív alapok sikerességi rátája, tehát azt vette alapul, hogy mely alapok élték túl és teljesítették felül passzívan kezelt társaikat. Ebből kiderül, hogy az aktív alapok 80-90%-a felülteljesítette és túl is élte passzív társait 1,3, 5 és 10 éves időtávon is június végével bezárólag.  

A Morningstar augusztusi barométere is azt mutatja, hogy az aktívan kezelt, részvénytúlsúlyos kínai alapok 97%-a az összes vizsgált időtávon túlélték passzív társaikat, míg ugyanezen időtávon a passzív alapok mindössze 78-94%-a maradt meg.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
orbanvarga
koronavírus orvos
varga
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
bikuci