Előfizetői tartalom

Egyre kisebb tortából egyre nagyobbat harap ki a cseh brókercég a magyar tőzsdén

Portfolio
A júliushoz képest enyhe forgalomnövekedés volt tapasztalható augusztusban a BÉT-en, de a forgalom még mindig alacsony szinten ragadt, a koronavírus és az árfolyamok meredek esése miatt megélénkülő érdeklődés eltűnt a magyar tőzsdén, a forgalom a válság előtti szint alatt stabilizálódik, nagyon messze vannak már a márciusi-áprilisi csúcsok. A brókercégek rangsorában a Wood az élre tört, 28 százalékos piaci részesedést ért el, a cseh bróker az egyre kisebb tortából egyre nagyobbat harap, míg magyar riválisai piacot veszítenek.

Furcsa leírni ilyet, de a koronavírus járvány hatása a világ tőzsdéire inkább pozitív, mint negatív. Az amerikai részvényindexek augusztusban is új csúcsra mentek. A befektetők a hónapban a javuló kínai makroadatokra, a lassan javuló amerikai munkanélküliszámra, illetve a FED-re figyeltek. A héten Jackson Hole-ban tartott tanácskozáson Jerome Powell átalakította a jegybanki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés