Előfizetői tartalom

Elárulták a profi befektetők, hogy folytatódhat-e a tőzsdék szárnyalása

Portfolio
Rekordmagasra szárnyaltak az amerikai tőzsdék az elmúlt néhány nap során, a történelem legrövidebb medvepiaca volt a koronavírus miatt kirobbant összeomlás. A magyar befektetési alapokat kezelő rutinos befektetők alapvetően optimisták a piacok jövőjével kapcsolatosan, többen is úgy gondolják, hogy a második hullám már nem lesz olyan durva, mint az első, hiszen nem éri az egészségügyet teljesen felkészületlenül, így remélhetőleg a lezárásokra sem lesz szükség. Közben jótékonyan hathat a piacokra az is, hogy a világ kormányai, jegybankjai rekordösszegű stimulációs csomagokkal támogatják a gazdaságaikat. Persze bezavarhat még a novemberi amerikai elnökválasztás és a kínai-amerikai kereskedelmi háború is, ha folytatódik az emelkedés ősszel, valószínűleg közel sem lesz a szárnyalás töretlen.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló modellportfóliót. Az ajánlók az augusztusi helyzetnek megfelelően készültek el, a felmérésünkben négy  alapkezelő szerepeltette magát. A portfólió-ajánlókat a következő cégek bocsátották...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés