zhong shanshan getty editorial
Befektetés

A Magányos Farkas lett Kína leggazdagabb embere

Portfolio
Egy ásványvizeket és vakcinát gyártó cégvezér, akit csak Magányos Farkasként említenek, lett Kína leggazdagabb embere, letaszítva ezzel Jack Mát a trónról – számol be a hírről a Bloomberg.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Zhong Shanshan vagyona elérte az 58,7 milliárd dollárt szerdán, ezzel a Bloomberg Billionaires Index adatai szerint 2 milliárddal meghaladja Jack ma vagyonát, így már

ő a leggazdagabb ember Kínában, az indiai Mukesh Ambani mögött Ázsia második leggazdagabb embere, és egyben a világ 17. leggazdagabbja.

Az üzletembert Magányos Farkasként becézik, amiért kerüli a politikai és egyéb üzleti társaságokat. Zhong vagyona csak idén 51,9 milliárd dollárral ugrott meg, ilyen nagy vagyongyarapodást rajta kívül csak Jeff Bezos és Elon Musk mutathat fel idén. Utóbbi két milliárdos üzletember azonban sok pénzt vesztett szerdán a techpapírok lejtmenetében, Musk vagyona 10 milliárd dollárral csökkent.

Zhong két üzletágnak köszönheti vagyonát: az egyik az ásványvizeket gyártó cége, a Nongfu Spring, amelyet ebben a hónapban vezettek be a tőzsdére és kilőtt az árfolyama. Ezt vakcinagyártó cégének, a Wantai Biological Pharmacy Enterprise-nak a tőzsdei bevezetése előzte meg még áprilisban. Utóbbinak köszönhetően már augusztus elején 20 milliárd dollárra ugrott a vagyona.

58, 7 milliárd dolláros vagyonával tehát megelőzte Jack Mát a leggazdagabb kínaiak listáján Zhong, de a lap szerint ez nem tarthat sokáig, ugyanis Jack Ma Ant Groupja következő hónapban debütál a tőzsdén, ami várhatóan megdobja majd vagyonát.

Mindeközben szerdán a techmilliárdosok brutális vagyonvesztést szenvedtek el: Musk 10 milliárdos visszaesését Jeff Bezos követte 7,1 milliárddal.

Címlapkép: Jiang Xin/VCG via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
GettyImages-1228572278
egészségügy kórház beavatkozás műtét mentés
spanyol_shutterstock
horvatorszagvihar_shutter
samsunghajtogathatotelefon
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
távcső kép