Előfizetői tartalom

Ebben az 5 részvényben van Warren Buffett portfóliójának közel 80 százaléka

Portfolio
Warrenn Buffett az évek során szinte végig felülteljesítette a piacot. Az omahai orákulumként ismertté vált milliárdos befektető ismertségét és elismertségét annak köszönheti, hogy cégének, a Berkshire Hathaway-nek az éves átlaghozama 20,3 százalékot tett ki az elmúlt 55 évben, ez közel 2 744 062 százalékos hozamnak felel meg. Máshogy fogalmazva, ha valaki 1965-ben 100 dollárt fektetett a cégbe, befektetése tavaly év végén már több mint 2,7 millió dollárt ért.

De ennél is meglepőbb az a statisztika, amelyet a társaság befektetései böngészése közben találunk. Bár Buffett és csapata több tucat vállalatban szerzett tulajdonrészt, mégis elképesztően koncentrált portfólióról van szó. A Berkshire befektetett eszközeinek közel 80 százaléka öt részvényben van elhelyezve, ez annak fényében elképesztő, hogy a cég közel 230 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés