budger nikola
Befektetés

Megszólalt a GM, ugrott a Nikola árfolyama

Portfolio
A Nikola árfolyama tegnap nagyot emelkedett, miután a General Motors elnöke, Mark Reuss azt nyilatkozta, hogy az autógyártó nem zárta le végleg a tárgyalásokat a két cég között, és még mindig fennáll a lehetősége, hogy a General Motors (GM) üzletrészt vásárol a cégben. Az eredetileg szeptember 8-án bejelentett megállapodás megakadt, miután a Hindenburgh Research cikket közölt a cégről, melyben a Nikolát átverésként mutatta be.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az eredeti megállapodást még szeptember 8-án kötötték, a GM 11 százalékos részesedést szerzett volna a Nikolában, mely során akkumulátort és üzemanyagcellás technológiákat szállított volna a cégnek a Nikola Badger gyártásához. A megállapodást eredetileg szeptember 30.-ig zárták volna le, ám az említett Hindenburg cikk megjelenése után Trevor Milton alapító vezérigazgató lemondott posztjáról.

A GM elnöke szerint az autógyártó továbbra is „kihasználja a lehetőségeket” a Nikolával kötött 2 milliárd dolláros megállapodási tervben.

Az elnök a CNBC „Squawk Boksz” című adásában szólalt meg:

Folytatjuk a megbeszéléseket… nagy lehetőség számunkra az üzemanyagcellás technológiánk piacra dobásához.

-mondta el Reuss.

A GM elnöke először beszélt az esetleges üzletről, mióta a két fél elhalasztotta a tranzakciót a múlt hónap végén.

A tárgyalások arról folynak, hogy a Nikola fizetne a GM-nek, hogy megépítse számára a Badger elektromos pickupot. A Nikola szeptemberben egy olyan megállapodást vázolt fel, melyben a cég eladásaiból kibocsátási creditet kapna a GM, és emellé a Nikola 750 millió dollárt adna a termeléshez szükséges eszközök finanszírozásához.

A kapott kibocsátási credit lehetővé tenni a GM számára, hogy szabályozási szankciók, büntetések fizetése nélkül továbbra is értékesítse benzinüzemű pick-upját és sportautóit.

A partnerség bejelentésekor előre megállapodtak, hogy az ügyletet bármelyik fél felmondhatja, ha december 3-áig nem zárják le.

A befektetők nagyon örültek a további tárgyalásoknak, a Nikola részvényei több, mint 7 százalékot emelkedtek tegnap.

Mol1

A GM árfolyama oldalazott a tegnapi kereskedésben.

general motors

(Reuters)

Címlapkép: Nikola

Találd meg a neked való befektetési alapot!
karácsony utca boltok tömeg
pif2020
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Felfüggeszti az értékesítést az Aegon Lakástakarékpénztár