trump őzsdésss
Befektetés

Van egy részvénypiaci statisztika, ami szerint Trump nyerheti a választást

Portfolio
Az amerikai elnökválasztás véghajrájában vagyunk, a választásokig már csak valamivel több, mint egy hét van hátra. Az indexeknek a hétfői esések után nagy emelkedést kell mutatniuk a statisztika szerint, melyet a CFRA Research tett közzé. Arra jutottak, hogy 1944-ig visszamenőleg vizsgálva,hogy az elnökválasztást megelőzői 8 naptári napon az S&P 500 19-ből 17szer emelkedett, így statisztikailag majdnem 90 százalék esély van arra, hogy emelkedést látunk az előttünk álló időszakban. A kutatás szerint 1928 óta 87 százalékban a hivatalban lévő elnök nyert, ha az S&P 500 a választást megelőző 3 hónapban pozitív hozamot ért el, és jelenleg pozitív tartományban tartózkodunk.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az S&P 500 1944-től vizsgálva átlagosan 2,5 százalékkal emelkedett az elnökválasztást megelőző 8 napban. A legnagyobb emelkedést messze a 2008-as pénzügyi válság közepette érte el, akkor az S&P 500 18,5 százalékot száguldott a medvepiac ellenére. Ez volt az a választás, ahol Barack Obamát választották meg az USA elnökének. A piac ezt követően új mélypontokra esett vissza, négy hónappal később érte el a mélypontot, mielőtt megkezdődhetett volna a történelem leghosszabb, több mint 10 éven át tartó bikapiaca.

A két visszaesés akkor történt, amikor a republikánus jelölt legyőzte demokrata ellenfelét. 1988-ban George H.W. Bush győzött Michael Dukakissal szemben, míg 1968 Richard Nixon győzelmét hozta Hubert Humphrey ellenében.

Tegnap komoly esés bontakozott ki, az S&P 500 1,9 százalékkal került lejjebb, míg a Dow 2,3 százalékkal csökkent. A piacok gyengesége nagyrészt az Egyesült Államokban és Európában növekvő koronavírus eseteknek tulajdonítható.

A lehetséges oltás megérkezését egy pillanatra félretéve még mindig fennáll az esélye jelentősebb szigorításoknak mind az USA-ban, mind Európában. Írország 6 hetes zárlatot rendelt el, amely szerint a lakosoknak lakhelyükhöz képest 5 kilométeren belül kell tartózkodniuk, de korlátozták a kiskereskedelmi üzletek és éttermek nyitvatartását is. Az Egyesült Államok minden állama a szövetségi kormánytól függetlenül dönthet koronavírus intézkedésekről, így nem kizárt, hogy további korlátozások érkezhetnek ősszel vagy télen.

A volatilitás is felpörgött, a befektetők egyre idegesebbek a választási eredményének bizonytalansága miatt. Egy ideig úgy tűnt, Biden simán nyer, október 12-én még 10,2 százalék előnyt mért a Real Clear Politics, de a legutóbbi vita után szorosabbá vált a verseny, a hétfői közvéleménykutatás szerint 7,9 százalékra olvadt Biden előnye. Még ha a közvéleménykutatók egyetértenek is abban, hogy a demokrata párt és Joe Biden nyeri a választást, a felmérések már korábban is tévesnek bizonyultak, elég csak a Brexit népszavazásra gondolni. A Wall Street pedig nagyon nehezen kezeli a bizonytalanságot, így valószínűleg volatilis időszak elé nézhetünk.

A hétfői esés ellenére az S&P 500 augusztus 3.-a óta 2,7 százalékkal került feljebb.

Az index pozitív teljesítménye a választásokat megelőző 3 hónapban előrevetítheti a hivatalban lévő elnök győzelmét. 1928 óta a hivatalban lévő elnök 87 százalékban nyerte a választást, ha a vezető amerikai tőzsdeindex a választás előtti utolsó 3 hónapjában pozitív teljesítményt mutatott.

Az S&P 500 a koronavíris válság ellenére is közel 5 százalékkal emelkedett az évben, az elmúlt egy hétben azonban 1,2 százalékot csökkent.

spx

(Marketwatch)

Címlapkép:Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
bika spx csucs