Előfizetői tartalom

Van egy részvénypiaci statisztika, ami szerint Trump nyerheti a választást

Portfolio
Az amerikai elnökválasztás véghajrájában vagyunk, a választásokig már csak valamivel több, mint egy hét van hátra. Az indexeknek a hétfői esések után nagy emelkedést kell mutatniuk a statisztika szerint, melyet a CFRA Research tett közzé. Arra jutottak, hogy 1944-ig visszamenőleg vizsgálva,hogy az elnökválasztást megelőzői 8 naptári napon az S&P 500 19-ből 17szer emelkedett, így statisztikailag majdnem 90 százalék esély van arra, hogy emelkedést látunk az előttünk álló időszakban. A kutatás szerint 1928 óta 87 százalékban a hivatalban lévő elnök nyert, ha az S&P 500 a választást megelőző 3 hónapban pozitív hozamot ért el, és jelenleg pozitív tartományban tartózkodunk.

Az S&P 500 1944-től vizsgálva átlagosan 2,5 százalékkal emelkedett az elnökválasztást megelőző 8 napban. A legnagyobb emelkedést messze a 2008-as pénzügyi válság közepette érte el, akkor az S&P 500 18,5 százalékot száguldott a medvepiac ellenére. Ez volt az a választás, ahol Barack Obamát választották meg az USA elnökének. A piac ezt követően új mélypontokra esett vissza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés